You are here

Evoluția productivității

1. Informacje ogólne

Informacje ogólne
Descriere
Nazwa Najlepszej Praktyki
Evoluția productivității
Zastosowana przez
Camera de Comerț și Industrie a Letoniei, prin FSE, împreună cu peste 80 de parteneri (colaboratori) din domeniul formării profesionale
Rok zastosowania
2011
Kraj
Letonia
Opis działania

Produktivitate.lv este programul de training al Camerei de Comerț și Industrie a Letoniei, care își propune să contribuie la creșterea semnificativă a productivității firmelor din Letonia. Consorțiul programului: Camera de Comerț și Industrie a Letoniei, Agenția pentru Dezvoltare și Investiții a Letoniei. Co-finanțat prin Fondul Social European. Durata – 2.5-3 ani. 

Główny cel programu

Să sprijine dobândirea unor aptitudini esențiale în afaceri: competențe de bază, aptitudini din domeniul eficienței manageriale, aptitudini de marketing și vânzări, aptitudini de comunicare, lean management etc. 

Beneficjenci
manageri de IMM-uri, întreprinderi mari, organizații de sprijinire a afacerilor, instituții de învățământ superior, firme de consultanță profesională
Słowa kluczowe
competențe de bază, aptitudini din domeniul eficienței manageriale, aptitudini de marketing și vânzări, aptitudini de comunicare, lean management
Kontakt

Ervīns Butkevičs, ervins.butkevics@chamber.lv,

+371 67225595

2. Wstęp

Produktivitate.lv este programul de training al Camerei de Comerț și Industrie a Letoniei, care își propune să contribuie la creșterea semnificativă a productivității firmelor din Letonia. Consorțiul programului: Camera de Comerț și Industrie a Letoniei, Agenția pentru Dezvoltare și Investiții a Letoniei. Co-finanțat prin Fondul Social European. Durata – 2.5-3 ani. Peste 80 de parteneri (colaboratori), în special furnizori de training. Tematica cursurilor certificate: lean management, aptitudini manageriale, marketing, procese de comunicare etc. 

3. Zasięg regionalny

Proiectul este la nivel național.

4. Cele

Inițiativa a vizat în special IMM-urile din Letonia, care beneficiază de pe urma acestui program prin:

  • dobândirea unor cunoștințe teoretice prin jocuri de rol si exerciții practice ținute de traineri profesioniști;
  • recomandările primite din partea profesioniștilor din diferite domenii;
  • certificatul primit în urma finalizării cursului. 

5. Plan działania

Pentru a începe un proiect de o asemenea amploare, a fost nevoie de mai mulți ani de lucru înainte de începerea proiectului (pregătirea conceptului, training, lobby la nivel guvernamental în Letonia și la Bruxelles). Al doilea pas a fost elaborarea propunerii tehnice (buget total de 2,5 milioane. EUR). În al treilea rând - procedura complexă de licitație, selecția celor mai bune oferte de curs și începerea derulării mai multor cursuri simultan.

6. Zastosowanie i wykonanie

Ideea a fost propusă, inițiată și elaborată de Camera de Comerț și Industrie a Letoniei. Acordarea finanțării și evaluarea propunerii de proiect au fost realizate de Agenția pentru Dezvoltare și Investiții a Letoniei.

7. Rezultaty i korzyści

Finanțarea alocată proiectului este aproape epuizată. 95% din cursuri au fost deja derulate și programul se apropie de sfârșit. Au fost certificați 1500 de angajați din 150 de firme letone.

8. Główne przeszkody i sposoby ich pokonania

Principalele probleme au fost legate de interesul foarte mare al firmelor doritoare să participe, în condițiile unui număr limitat de locuri disponibile. S-a acordat prioritate firmelor membre ale Camerei de Comerț și Industrie a Letoniei.

9. Możliwość przeniesienia i powtórzenia

Proiecte similare sunt administrate prin intermediul altor organizații de sprijinire a afacerilor în Letonia, dar tematica programelor de training diferă față de cea a produktivitate.lv. Camera de Comerț și Industrie a Letoniei este în căutarea de oportunități de a continua programul după încheierea proiectului, cu sprijinul altor finanțări europene disponibile.

10. Wnioski

Acesta a fost primul proiect educațional de o asemenea anvergură derulat de Camera de Comerț și Industrie a Letoniei. Este un proiect de succes și, văzând interesul ridicat al grupului țintă, căutăm oportunități pentru derularea unor proiecte similare pe viitor. 

Dodaj nowy komentarz

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.